Hezitálsz? Nem tudod eldönteni, hogy kell-e neked a grafika készítés? „Majd megoldom, úgy ahogy eddig..” ? Millió kifogást lehet kreálni ehhez a témához is , de ezt megelőzve inkább arról szeretnék írni, hogy miért érdemes grafikákat készítened.

Miért lesz jobb az életed, ha megtanulsz grafikákat készíteni?

Mert…
Képek nélkül nem megy.

10-15 éve még lehet sikerült csak szöveg útján értékesítened, de 2021-ben lehetetlen vizuális ábrázolás nélkül eladni.

Nézd meg például ezt a fotót. Azt mutatja be milyen egy blogcikk csak szöveggel, és milyen vizuális elemekkel feldobva.

Első ránézésre, melyiket olvasnád el először?

Csak stock fotókkal borzasztóan nehéz

Arról, hogy mi az a stock fotó és hogy miért hanyagold a használatukat, ebben a cikkben írtam.

Vavrek Balázs (marketingszoveg.com) véleménye a stock fotós kommunikációról:
(A videó be van időzítve, de ha mégsem a megfelelő időpontból indulna el, akkor a lényeget 8:24-től 9:05-ig találod)

Balázs gondolatait még annyival egészíteném ki, hogy a stock fotók nem csak B2B-ben gyilkolják meg az egyediséget, hanem gyakorlatilag az összes piacon.

„… lehetőleg olyan képeket válassz, ami Facebookon elüt.” – A saját grafikákkal 100%-ban egyedi leszel, és biztosan elütsz majd a versenytársaidtól!

Külsős cég megbízásával csak kidobálod a pénzt és az időt az ablakon

Most kezdtél el vállalkozni? Vagy csak nehéz időket él meg a vállalkozásod?

Ilyenkor érthető módon nem az a prioritás, hogy néhány százezer forintot elkölts grafikákra.

Nem túlzok, egy logó, pár hirdetéskép és banner ára simán átcsúszik egy hatszámjegyű összegbe. És akkor még nem posztoltál, nem teszteltél különböző variánsokat a hirdetéseknél, nincsenek grafikák a weboldaladon.

A másik fájó pont az idő. Szeretnél egyet posztolni, de kellene hozzá egy jó kép. A fejedben megvan a koncepció. Mit csinálsz? Dobsz egy mailt a grafikusodra, másnap válaszol néhány kérdéssel (kivéve ha éppen hétvége van). Te visszaírsz neki, majd pár nap megkapod az első verziót. Nem vagy vele teljesen megelégedve, szóval kérsz pár változtatást. Újabb 1-2 nap eltelik, majd megkapod a végleges verziót.

Szóval, az a bejegyzés amit azonnal akartál publikálni, 7-10 napot tolódott azért mert nem volt hozzá megfelelő képed. Ha szerencsés vagy még aktuális a téma, és fog hozni néhány aktivitást.

Ezzel szemben, ha megtanulsz grafikákat készíteni:

Nem kell semmilyen anyag publikálását halasztanod, mert max 10 perc alatt legyártod a szükséges grafikát hozzá.

Van olyan, hogy egy hirdetéshez le kell tesztelned akár 5 képet is, mire 1 hozza a kívánt eredményt. Nem leszel szomorú ha mondjuk 5-ből 4 kép nem hoz elég interakciót, hiszen az a négy kép nem kidobott pénz.

Nem fog fájni a fejed ha kell pár grafika, hiszen ahelyett hogy fizetned kellene értük, csak leülsz és legyártod amire szükséged van.

Most már tudod miért észbontóan jó ha tudsz grafikákat készíteni, ezzel a tananyagcsomaggal pedig képes leszel a gyakorlatban is megvalósítani az ötleteidet:

Szólj hozzá a cikkhez: